Zorgboerderij Koeckhoven is een écht boerenbedrijf met melkkoeien die 2x per dag gemolken worden. Er zijn ongeveer 50 melkkoeien. De kalfjes groeien hier op om straks weer melk te gaan geven. In de zomer gaan de koeien lekker naar buiten, wat altijd weer een mooi gezicht is. Het is vooral een familiebedrijf waar iedereen met plezier zijn steentje bijdraagt.

Op de boerderij zijn ook twee honden Ludo en Whisky. Ze zijn altijd blij en vrolijk. Er is een ezel die gezellig met drie geiten in de boomgaard loopt, wat een prachtig gezicht is. 5 Kippen leggen dagelijks een eitje en er lopen ook nog 3 katten rond op het boerderijbedrijf.

Er zijn natuurlijk veel verschillende activiteiten die je kunt verzinnen op een boerderij. Zo is er een aparte schuur waar geklust en gesleuteld kan worden. Er is een ruimte voor creatieve bezigheden, een moestuin om groente in te verbouwen en er is een keuken aanwezig waar ook lekker gekookt en gebakken kan worden.

Naast de veehouderij is er een akkerbouw en mechanisatie tak. Omdat het een familiebedrijf is, kan er heel makkelijk geswitcht worden. Er kan dus ook een keer een dagje bij de akkerbouw en mechanisatie gewerkt worden.

De mogelijkheid bestaat om opgehaald en weer thuis gebracht te worden. De boerderij bevindt zich in het dorp Zuidschermer, op een afstand van 6 km rijden vanuit Alkmaar.

Lijkt het je mooi om te werken op een échte boerderij en te genieten van het boerenleven? Heb je altijd al keer willen zien hoe een kalfje wordt geboren?
Heb je altijd al een keer mee willen helpen met koeien melken?
Heb je altijd al een keer quad willen rijden?
Als het je leuk lijkt om ons te helpen, neem dan contact op met Lizzy.

IMG_0085

Stal Zuidervaart 2014

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *